Buurtvereniging de Bongerd Wessem

Voorwoord voorzitter.

Buurtvereniging de BONGERD werd opgericht op 25 mei 1989 en omvat het gebied vanaf de Molenweg, de Horionstraat en Parallelweg en verder tussen Maas en Wallenstraat in Wessem.

We begonnen met 69 gezinnen als lid. Door de algemene ledenvergadering werden 9 bestuursleden gekozen waarbij het D.B. bestond uit Frans Verstappen als penningmeester, Thei Braspenning als secretaris en Gerrit Vervoort als voorzitter.

Wij stelden als algemeen doel – en hebben dat nog steeds – om de leefbaarheid in zijn algemeen te bevorderen middels o.a. het organiseren van bijeenkomsten en festiviteiten op sociaal en cultureel gebied. Een lief- en leedpot werd opgezet met betrekking tot huwelijken – ook 25 / 40 en 50 jaar – geboorten en ziekenbezoek. Veel activiteiten werden inmiddels opgezet, te noemen in deze o.a. fiets- / wandeltochten, kegelen, forelvissen voor jong en oud, Koning- en prins schieten in samenwerking met de schutterij, deelname aan carnavalsactiviteiten zoals de optochten, de bonte avond en het liedjesfestival, diverse creatieve avonden, speciale jeugdspel – middagen, Sinterklaasbezoek aan de jeugd, het paaseieren rapen, kerstkienen en een buurt – barbecue. Ook de jaarlijkse feestavond is nog steeds in trek. Woningen van carnavals – hoogheden die wonen binnen de buurt, worden extra rondom deze dagen versierd. Kortom: Wij zijn een vereniging die zich ook op sociaal en cultureel gebied in het dorp manifesteert.

Veel van onze activiteiten vinden plaats in of vanuit het huidige clublokaal cafe het Veerhuis. Hier zijn we de laatste jaren na sluiting van ons eerste clublokaal, cafe Steffanie, van harte welkom. Momenteel op 1 januari 2016, bij het schrijven van mijn voorwoord, hebben we 91 gezinnen als lid. We koesteren 2 ereleden namelijk Frans † en Riek Steffanie en hebben inmiddels ook 9 leden van verdiensten, die zich op speciale manier binnen de vereniging extra verdienstelijk hebben gemaakt.

Het huidige bestuur bestaat nog steeds uit 9 bestuursleden met als D.B. Gezina Mertens als penningmeester, Wim Mulder als secretaris en webbeheerder en Gerrit Vervoort als voorzitter. Wij organiseren per jaar circa 20 activiteiten. Iedereen die binnen ons buurt- gebied komt wonen krijgt een attentie, zodat de mensen zich ook meteen welkom kunnen voelen. Ik durf te stellen: De BONGERD, een warme buurtvereniging met oog en oor voor elkaar, waar het extra mooi en gezellig wonen is en ook niet meer weg te denken is binnen Wessem.

De voorzitter Gerrit Vervoort.

Thank you for your upload